Monday, 04 December 2017 17:59

UniMAP MENJADI HOS MESYUARAT JAWATANKUASA PENGARAH KESELAMATAN UNIVERSITI AWAM (JPKUA) MALAYSIA Featured

Rate this item
(0 votes)

 

 

 


Kangar 30 Nov 2018 -Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) melalui Jabatan Keselamatannya hari ini menghoskan Mesyuarat Jawatankuasa Pengarah Keselamatan Universiti Awam (JPKUA) Malaysia yang berlangsung di Kampus Alam Pauh Putra. JPKUA adalah jawatankuasa yang dianggotai semua Pengarah/Ketua Jabatan/Bahagian Keselamatan di Universiti2 Awam Malaysia.

Mesyuarat dipengerusikan oleh Kapt (B) Yusof Romli, Pengarah Keselamatan UTHM yang juga Pengerusi JPKUA. Kira - kira 18 ahli yang hadir pada mesyuarat kali ini. Pengarah Keselamatan UniMAP, Dato' Zull Aznam Haron dalam ucapan aluannya mengalu-alukan kehadiran semua UA dan berterima kasih kerana memilih UniMAP sebagai lokasi mesyuarat JPKUA terakhir bagi tahun 2017.

Disebelah petangnya pula, JPKUA menerusi JPKUA Outreach Program turut menyertai Aktiviti Kayuhan MAIPS Prihatin dengan berbasikal menyampaikan sumbangan kepada para asnaf.

Sebagai meraikan tetamu JPKUA, Naib Canselor UniMAP, Dato' Prof. Dr. Zul Azhar Zahid Jamal turut hadir menyertai Majlis Makan Malam dan Penghargaan. Dalam ucapannya, beliau menyatakan sudah tiba masanya Keselamatan Kampus seiring dengan IR4.0 yang disasarkan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi.

 

Read 1223 times Last modified on Tuesday, 12 December 2017 10:08