Print this page Temp files
Monday, 04 December 2017 12:01

JABATAN KESELAMATAN UniMAP PERKUKUH ILMU KEPOLISAN PDRM Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Kampus Alam Pauh Putra 4 Nov 2017 -Jabatan Keselamatan UniMAP mengorak langkah kehadapan apabila menga...mbil inisiatif memperkayakan ilmu dan kemahiran kepolisan bersama pihak PDRM baru-baru ini. Seramai 60 pegawai dan anggota Keselamatan UniMAP telah mengikuti dengan jayanya pelbagai kemahiran melalui kursus yang dianjurkan selama 4 hari bermula pada 1 Nov hingga 4 Nov 2017. Kursus dan Simulasi Tatacara PDRM ini direka khas bagi memberi pendedahan kepada semua anggota Keselamatan UniMAP dalam menjalankan tugas secara profesional khususnya apabila berdepan dengan warga kampus. Antara modul yang dikongsikan oleh pihak PDRM adalah kaedah penyiasatan jenayah, sekatan jalanraya (SJR), penyuraian perhimpunan haram atau demonstrasi dan risikan jenayah narkotik dan komersil.
Kursus yang dianjurkan sebanyak 2 siri ini mendapat komitmen kerjasama sepenuhnya dari Polis DiRaja Malaysia (PDRM) Kontinjen Perlis.

Kursus yang melibatkan 12 Pegawai Kanan PDRM sebagai penceramah dari pelbagai sayap PDRM disempurnakan sendiri perasmiannya oleh YDH Dato' Zull Aznam Haron, Pengarah Jabatan Keselamatan UniMAP. Turut hadir menyampaikan ceramah adalah SUPT. VRaja a/l R. Vadivelu, Ketua Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti serta DSP. Rusli Harun, Ketua Jabatan Siasatan dan Penguakuasaan Trafik yang juga menjalankan tugas KDNKA , Kontijen Perlis. Hadir sama ASP/KS YM Raja Shah Erman Raja Arifin selaku Penyelaras Kursus.

PERKONGSIAN PDRM - UniMAP
NATIONAL BLUE OCEAN STRATEGY (NBOS)

'MENTRANSFORMASI ORGANISASI, MENGUKUH INTEGRITI'

Read 1004 times Last modified on Tuesday, 12 December 2017 10:11
Azhar Ali

Latest from Azhar Ali